Thursday, July 17, 2014

Food Review: iftar di Sumai Hotel Apartment



bebaru ni sehari sebelum cuti Nuzul Quran, firm aku ade buat majlis berbuka puasa
kat Sumai Hotel Apartment, Kuala Terengganu.
biasanya adik aku la teman aku g majlis2 gini. tapi dia duk asrama, terpaksa culik si alia. nasib baik die nak teman.
oh, kebetulan alia dapat no 1 dalam keseluruhan darjah 4. kira treat die gak la nih jimat kan?
;D

ofismate aku sampai awal. aku pulak dalam pukul 7 baru sampai terus amik makanan. ;D
macam biasa, bila nampak makanan, terus lupa nak snap gambar –.-"

2014-07-14 20.00.32
4 meja besar, 1 meja kecik. tu nama firm audit. :D


2014-07-14 19.25.56
aku amik sikit je nasi. udang die sedap!!

yang paling banyak aku tambah ialah…….
2014-07-14 19.26.03
of kos la si kambing bakar. 2 3 kali aku tambah hoiii. sedap nak mammppp….!
ni kalau mak mertua tengok kompem geleng kepala. dah aku ni duk kejap je, terus licin. chef tu senyum KAMBING tengok muka same je duk ulang alik amik kambing. :D

2014-07-14 19.51.30
tengok la si alia makan. aku paksa die makan banyak sebab nak gemuk. ni kecik cinonet sangat. on the way balik umah, alia terbungkam dalam kereta. tido kekenyangan.;D



2014-07-14 19.55.34
eh, motif amik gambar tisu?? aku tak sempat nak snap frontview die. gambar tisu pon jadi la kan?
bhahaha

satu je tak best kat sini, ruang antara kerusi tu sempit sangat. nak lalu pon terpaksa berhimpit ngan kerusi & makanan jauh sikit la. kalau kuih muih, kat bawah sikit. kalau kambing bakar kat luar koridor.
makanan berat sebelah meja aku. eh!
:D

harga???
disebabkan salah sorang bos aku audit sumai hotel apartment, so die bagi harga special.
ni actual harga
RM49.90 tuk dewasa
RM 39.90 tuk kanak-kanak
harga special tu aku tak ingat dah.
tapi semua firm yang tanggung!
g bawak perut kosong je.
thank you bos!


till then,

thanks readers,xoxo!

14 comments:

  1. wahh besnye iftar kat hotel hehe
    konfem alia kyg sgt sampai tetido hehe


    Salam Ramadhan :)

    ReplyDelete
  2. kira berbaloi hrga mcm tu kan..ada hotel hrga je mhl tp makanan tak sedap

    ReplyDelete
  3. dalam banyak2 tu, ros tergoda dengan udang tu :)

    ReplyDelete
  4. mahalnya! uncle tak mampoooo..!

    ReplyDelete
  5. hamboihhhhhhh...tudiaaaaaaa~~hehhe

    ReplyDelete
  6. Klik Nuff Kasih Aleeya.
    Jom join sini. It's July Giveaway
    Tamat 20 Julai, esok.

    ReplyDelete
  7. sedapnye udang gemok2.. hi, slm perkenalan dan slm ramadan.. http://hajarshafeera.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. wow best nye iftar dia.. btw
    fifie singgah, follow #462 n menabung untk asma.. do keep in touch.. mind follow back.. tq.. :)

    ReplyDelete
  9. daging bakaq..pergh..mmg terangkat!!hihi

    ReplyDelete
  10. Wah iftar yer....
    Lambat terjah entry ini.
    Rindu pulak nak berbuka.
    Saya kerap berbuka di rumah ja

    ReplyDelete

eh, comment? terima kasih ye....