Monday, September 22, 2014

Haihh laaaa Abang Long


hi, 
aritu kisah si Abang Ngah
kali ni kisah si abang long pulak.

alkisahnya satu petang 

(versi terengganu.)


abang long: cikkak, name nape gok mende hok kite letok tepon kat mende panjang tu?
cikkak: mende pulok?
abang long: ade kan, orang amik gambor gune kayu panjang tu.
cikkak: Ooooo.. monopod ke?
abang long: hooorrmm.. mende tu. nak cari mane gok mende tu?
cikkak: kedai belambok ade. nok buat mende monopod tu?
abang long: nok selfie ah.
cikkak: *tersembur* kahkah. cikkak xdok pon monopod. sedak pulok die nak monopod nok wak selfie.
abang long: horrlah. nok gok selfie comey2. tolong cari sutir neh. :D



-__________________-"

faham la op? malas nak terjemah ke bahasa stended. *standard*


adoii haii abang long aku ni. tak padan penolong kanan sekolah. nak jugak monopod untuk selfie. 
adik die pon tak main monopod2 nih.  die pulak yg lelebih.
-___-"



guna cangkul pon bolehhhhh...


till then,

thanks readers,xoxo!



10 comments:

  1. tu la kuat sgt aura selfie ni.. hurmmm ina kalau sehari xselfie memang bukan arena la.. sampai suami pun malas nk layan... hahahahah

    ReplyDelete
  2. Kikiki..nk selfie ngn budop2 sklh kot..gne penyapu wat monopod blh gop..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahh. bagus idea ni. suruh die guna penyapu je. :D

      Delete
  3. hihi.. ala carilah satu untuk abg long. pastu jangan lupa letak satu gambar abg long berselfie guna monopod kat blog ni :)

    ReplyDelete
  4. Saya pun xde monopod.
    And belum pernah guna apa-apa untuk gantikan monopod lagi..hehe..
    Penyodok.sampah pun boleh, selain cangkul.

    ReplyDelete

eh, comment? terima kasih ye....