Monday, June 16, 2014

Fesyen Busana Muslimah Moden yg menawan hatiku

 

hi uolls.

 

korang mesti biasa terlibat majlis –majlis rasmi or party-party even tak rasmi pon kan? mesti pening nak pilih baju-baju sesuai tuk majlis tu. aku pon pernah alami macam ni. bukan pernah je tapi memang tiap kali aku ade event mesti seminggu sebelum event aku dah pikir nak pakai apa. bukak almari baju tu siap duk termenung 2 3 jam pikir nak pakai apa. T___T

aku ni mostly pilih BUSANA MUSLIMAH. yela. nampak sopan sikit. –..-   tapi kan, rekaan busana muslimah terhad sangat and pilihan pon just biasa-biasa macam baju kurung pesak and jubah. dahlah warna pon tak menarik macam ke arah warna-warna gelap macam orang berkabung je gamaknya. warna hitam, biru tua and coklat tua. sekali pakai ngan aku sekali nampak tua. iolls muda lagi tau! –__-"

 

but, sekarang kan, jangan bimbang dah. banyak sangat dah fesyen terbaru. lagi-lagi penggunaan color blocking. perghhh. bersinauuu mataku melihat tau! pe lagi kalu ade cik abang kan?? menjejeh ailioo cik abang kauuu. kahkah. lagi-lagi kalau baju tu tambah dengan lace or labuci. eh, sekrang ni kan kalu pergi majlis kahwen, mesti nak merelip merelap kauu. kalah pengantin. nanti silap2 orang ingat korang pulak pengantin. tersedu-sedu pengantin tu pulak kan. kehkeh.

 

ni beberapa contoh pilihan kalbuku.

 

image image

1. warna-warna gelap ni sebenarnya memang takleh pisahkan dari kaum pompuan. tapikan kalau selitkan dengan warna-warna lain, baju tu otomatik naik glamer tau. lagi2 rekaan tu dimodenkan. perghh kauu. makcik sebelah umah pon boleh jeles tengok kau!

 

 

 

 

image image

2. now adays kan, aku perasaan jubah memang sangat “in” dan tak luput dek zaman. lagi-lagi sekarang ni dah banyak paten dengan “A” cut lah, ikan duyung cut lah.  tambah-tambah dengan lace dan manik. feeling pwincesss kauu!

 

 

 

 

 

 

image image

3. macam yang atas ni dress labuh dengan lace siap assesori tali pinggang. majlis tak formal pon ko boleh pakai tau. lagi-lagi dating ngan pakwe. cairr pakwe ko tengok ko bersopan siap. hehe.

 

 

 

tapi kan, mesti korang pening nak cari kat mana baju-baju style macam ni. hah… aku nak bagitau korang ni, tempat ni semua ada. tak kira, baju kurung moden, jubah, dress or what so ever. ni hah ZALORA Malaysia. takyah risau. korang boleh je beli online. takyah bazir masa dengan jem, parking or takde teman. dah la penghantaran percuma dan pemulangan percuma selama 30 hari selepas tarikh beli. mana nak cari website macam ni babe. dah dah.. pergi tengok sendiri kat website tu. aku pon tengah gila pilih baju ni. nak buat raya wehhh. meletoppp mak jemahhh ni. kehkehkeh.

 

 

image

 

 

thanks readers, xoxo!

7 comments:

  1. sekarang dah banyak fesyen baju muslimah kan .. cantik cantik pula tu

    ReplyDelete
  2. mn gambar awak.. nk tgok jugak gmbar awak pakai busana tu.. heee

    ReplyDelete
  3. kite suke dress kembang2 bawah die..ala2 pwincess..hehehe

    http://hanamarsom.blogspot.com/2014/06/feeling-lost.html

    ReplyDelete
  4. cantik cantik...kerrrlasss ko jahhh

    ReplyDelete
  5. simple and attractive design!!

    ReplyDelete

eh, comment? terima kasih ye....