Sunday, September 11, 2011

"minah rempit? pe kess?"

assalamualaikum....




"penat!!!!!!" petang sabtu tadi CAB dah kena halau dari rumah. sobsob.. sedih sangat...T_T.. nak buat macam mana, dah adat jadi pelajar lagi. kalau mak tak halau, mesti sekarang tengah syok duk bawah ketiak masham mak. haha.. biar masham masham pon, tetap best wooo..........

lepas je asar tadi, terus bertukar dari perempuan sopan santun, penuh ayu, lemah gemalai... erk?? lemah gemalai ke??? bertukar jadi MINAH REMPIT! perghhh..... rempit dengan moto egoku tu..PENAT siot! tapi kan.. nasib baik CAB bertolak awal dari marang ke dungun tu. kalau tak, mandi free la jawabnya. HUJAN lebat plus KILAT! bersyukur sangat sangat.... ALHAMDULILAH...

dalam perjalanan tadi, CAB tengah syok layan perasaan sambil rempit la. tetiba datang sebuah motor honda EXF duk sebelah CAB sambil mulut terkumat kamit. CAB buat tak tahu jela.. malas jugak nak layan. *gila sombong! HAHA... lepas lama sikit duk sebelah CAB, baru la dia tegur. "tak penat ke bawak motor ego?" CAB senyum sambil geleng kepala. dia tanya lagi "dari mana?" CAB balas "binjai rendah, marang". dia balas "wow!... minah rempit r ni? kahkahkah". dalam hati CAB "cess... dia gelakkan aku ye" CAB senyum je la.. rupa rupanya dia budak poli dungun. banyak pulak dia tegur. dah la kurang dengar sebab angin kuat. grrr~  ingatkan habis macam tu je. last last sekali dia mintak something. nak tahu tak??? *mesti la nak tahu kan..=,=" budak tu mintak "nak number phone boleh?". grrrr~ mau je cakap " boleh blah!!!" tapi CAB tunjuk cincin keselamatan kat jari manis. dia terus angguk and blah.... HAHAHA... selamat aku! macam macam la pengalaman bawak motor seseorang ni. pernah sekali dikelilingi oleh mat rempit! takut wooo.... takut kena himpit and rebah motor!




harap harap lepas ni dah takda orang kacau da. malas nak layan da!



p/s: tetiba rasa rindu............T_T



mekacih sudi baca.

19 comments:

  1. rempit dah tak in trend...

    jom drift...?

    ReplyDelete
  2. wahhhhhhhh, merempit tuuuuuuuuu..syok oooooo...

    ReplyDelete
  3. rindu rupanya dengan aktiviti rempit nie..haha...apapun perempuan kena berhati2 kalau bermotor...bahaya

    ReplyDelete
  4. Bagus Asma, tindakan yg bijak..

    ReplyDelete
  5. erkk. smpat ag b'bual atas motor.. hahha. jgn la lyan.. huhu.. ak plk yg rsaw lbih2..

    erk, knapa rindu? ngat kes lama ke? hehhe

    ReplyDelete
  6. wow..orang mengorat tengah jalan tu..haha

    ReplyDelete
  7. cincin keselamatan?
    alolololo
    comei
    hehehehee
    aiyaaaaaakkk
    hebaakkk ah cennggini
    hehehe

    ReplyDelete
  8. @abglan

    budak laki ni niat lain.. bahaya kalu layan.. betol x abglan? hihi

    ReplyDelete
  9. @trigyy

    memang tak layan.. mkin layan, mkin mengarut..

    mybe kot.. tp nasib baik ade teman. leh hilangkan sunyi=)

    ReplyDelete
  10. @aimie amalina

    hahaha.. cincin mak kasi konon nya cincin nikah=P

    ReplyDelete
  11. sempat lagi bersembang huhu :)
    bawa motor elok2 dik..skrg mcm musim hujan jer..

    ReplyDelete

eh, comment? terima kasih ye....