Saturday, August 4, 2012

how to cheer up a sad friend?


Assalammulaikum WBT….Smile
when you friend in sad situation, what should you do?? wondering huh….? gua pernah mengalami keadaan macam ni. my best friend called and crying so badly. gua terkedu tak tahu nak buat pape. but….. for girl, I have a few tips.. tak tahu la menjadi ke tak untuk boys.
situation 1:
minah: babe…..*then crying so badly…
senah: bakpe ni minah oiiii……? bakpe mu nangis ni??? ace cube oyak gok? sape wat ke mung??? meh aku lepokkk???
jenab:……..

girls… don’t be like senah okey! banyak sangat soalan sampai si minah tak sempat nak menjawab. uollss can bertanya but only a few la. not bertubi-tubi soalan okeh. karang makin meraung si minah tu…hahaha….Smile

situation 2:
minah: babe…. aku sedih ni.. laptop aku kena makang di tikus. *then, crying so badly.
senah: aku pernah kena gok. tikuh tu lapor gamoknya. abeh bende nak kekoh. geram sungoh aku. kalu aku dapat tikuh tu, memang aku kenyet tikuh tu. bla..bla..bla..
jenab:…..

girls! u can story them about it but.. its more better u listen what she gonna story. tak semestinya korang kena cerita panjang lebar tentang korang alami tu. more better dia luahkan segalanya. its better be good listener than others.

situation 3:
minah: babe….. sedihnye….. *then crying so badly
senah & jenab:……

when ur best friend in sad situation, u can ajak dia keluar. leh hang out sesama and leh lupakan perkara yang dia sedih tu. jangan pulak korang ungkit perkara dia sedih tu time korang keluar. time tu korang leh enjoyyy!!!!! hahahaha..

good luck gurlsss…..!Smile

DSC_0688
oh my best friend!Flirt male
aiyakkk… tak cukup sorang!

p/s: korang mesti ada jugak cara tersendiri kan? sila kongsi kan bersama ye…..Smile
p/s/s: macam biasa, jenab memang pendiam…. wakakakakaka

p/s/s: kad raya tu akan ditutup pada hari selasa ni ye.. so cepat-cepat ye. hiks...

 
thank readers… heart u!


13 comments:

  1. pernah berdepan situasi kawan ngadu smbil nangis2, tp x tau nak handle cmne

    ReplyDelete
  2. biar dia nangis sampai puas... bagi bahu jerk... bagi jer dia nak ckp ape sampai puas.. abes dia nangis... ko buat lawak sikit... ok lew...

    ReplyDelete
  3. erm jgn ckp byk

    dgr je pe die nk luahkan

    ReplyDelete
  4. @che'pi

    betul2... lelaki macam tu jugak eh? haha

    ReplyDelete
  5. selalu menasihatkan macam mak2 or mcm ustazah bertauliah...... boleh tak? kekadang buatkan bahan, leh gelak....... hehe

    ReplyDelete
  6. part paling tak patut bila mmbr cerita n masalah kita pn pakat kalut citer masalh kite yg same mcm die...kesian mmbr tu...die nk kite dgr mslh die tp die pulak kne dgr mslah kite...heheh ^_^

    ReplyDelete

eh, comment? terima kasih ye....