assalamualaikum....
tengah hari tadi lepas kelas, perut da start buat zapin dah, siap berjoget lambak ag enkau.... huish...naseb x buat real depan orang ramai. kalau tak, mau nya orang cakap CAB ni kemaruk zapin...
orang terengganu mesti familiar dengan lauk ni. pergh.... favorite tue.. kalah ayam kfc. ngeh.. ngeh.. kalau tengah lapar, semua jadi sedap. tak kira hape da... balik kelas terus menuju ke dapur bersiap ala ala chef expert gitu. padahal xpandai masak pom =.='
sangat menyedihkan. mesti xde siapa nk buat menantu ni
.....
biasa nya CAB buat ikan singgang ni guna ikan selayang. baru uhmm cket. tapi boleh je guna ikan lain. kalau kat kelantan, ikan singgang mesti warna kelabu kan? tapi terengganu punya warna kuning. xkat tempat lain tak tahu la pulak. mane la tahu kot2 ade warna biru, hijau, merah???
lepas je siap buat ikan singgang tu, goreng pulak lebihan ikan.. perghh.. memang kecur air liur..
along, kawan CAB buat sambal ikan bilis goreng campur ubi kentang. macam pertandingan memasak je td.
....
lepas je siap semua makanan, dengan tidak sabar tapi sopan santun, terus mengadap makanan. dengan memulakan bismilah and doa makan terus je melahap...
....
ikan singgang + ikan goreng + sambal ikan bilis campur ubi kentang + budu.....
pergh........... memang best!
....
so, korang try la ye. kalau nk resipi, bgi tahu ye.. nanti CAB buat entri resipi ni.
k, bye!
p/s: ramai je orang xmakan budu... hehehe
terima kasih kerana sudi membaca...........
Saya lapoo. nk makan ikan singgang... :p
ReplyDeletePuteri maa.. putera mii mana..haha
ikan singgang kat johor pon kaler kuning..biasa buat guna ikan selar kuning..makan waktu demam, berpantang dan juga mabuk waktu pregnant..hehe..
ReplyDeletewaaaaa terliur! kejam buat entry pasal makanan. hikhik.
ReplyDeletepehh sedap kalau makan nasi+ikan singgang+budu. umppphhh!
@siti
ReplyDeletehaha.. 6ti sy buat ye...hehe
@rina
nk try jgk la gune ikan selar kuning.
@myz
memang sedap..!