Thursday, August 7, 2014

Raya Sakan 2014 | part 1


Hi,
baru ada kesempatan nak update pasal raya.
kemain meriah reading list, semua pasal raya je.
aku pon nak join sama la. :D

ok, RAYA PERTAMA
tahun ni ade kelainan sikit. mana taknya, abang2 aku buat suprise dorang semua beraya rumah mak ayah. tak jadi beraya rumah in law dorang. meriah sangat. alhamdulilah. kemain dorang sorok supaya nak aku nagis di bucu kerusi. –.-"

aku tak sempat nak bergambar pon raya pertama tu. almaklum la kebanyakan nya rumah aku sentiasa full orang datang raya pertama. ala-ala open house pulak. :D
petang raya pertama cepat2 tutop rumah sebab nak g serbu rumah kazen aku di bukit besi. biasanya dia buat ari raya ke dua. ni tahun ni tukar angin.

PhotoGrid_1406542303716
ni je sempat bergambar tu pon otw ke rumah kazen. cikkak & aqif fayadh.

RAYA KEDUA
yg ni aku berstart nak jenjalan. bapak ah jem. kawan aku si tasha buat open house. so, rajin sangat pergi serbu sebab makanan die super best!


C360_2014-07-29-12-34-10-214
OOTD mak jemah sangat kan? haha. ok, jom p beraya!


C360_2014-07-29-17-04-06-125
aku pergi rumah tasha ngan si wani ni. kemain cantek dah sekarang. tu pon jarang dah nak kuar ngan die sebab asik keje kat KL je. aihh la. bila nak jumpa lagi ni mek wani iooo??

kat umah tasha pon lupa nak bergambar. asik sangat isi perut dengan makanan! mak tasha masak memang superrrr sedappp!! memang tambah nasi beriani aku aritu.
berkilo-kilo berat badan aku naik time raya nih!
:D


RAYA KETIGA
C360_2014-07-30-11-03-02-095
OOTD raya ketiga bertemakan jubah hitam. aku suka benau la wide shawl chiffon ni. die nampak beralun gitew. nak borong warna lain pulak nanti. keke.
raya ketiga aku duk rumah je. kebetulan mak sepupu datang bawak rombongan. kemain mak long aku ni datang nak merisik aku. haha. banyak la gurau ye! :D

RAYA KEEMPAT & KELIMA, terpaksa di next entri sebab sakan benauu gambarnya! haha.
ni baru part 1 okeh!
sila bersabar ye.
till then

thanks readers, xoxo!

10 comments:

  1. wah..bergaya ye...masa nie la dapat jumpa kawan2 lama..

    ReplyDelete
  2. Amboii...sakan ni...mcm model dah..tukar2 baju ambil gambar...hihi..

    ReplyDelete
  3. amboi kemain meriah asma beraya ye. untunglaaa

    ReplyDelete
  4. Wah CIK Asma Cantik baju raya.
    Selamat Hari Raya Aidilfitri
    Semoga beroleh kebaikan sepanjang tahun

    ReplyDelete
  5. Suka tengok ore lain pakai jubah. Tapi, kalau nak pakai sendiri tu..ermmm.

    ReplyDelete

eh, comment? terima kasih ye....