Thursday, June 27, 2013

ceritera si puteri dongeng.

 

Assalammualaikum and hai..

puteri dongeng? puiii. haha

aku ni time datang rajin, ada lah entri blog. tapi kalau malas datanggggggggg. berbulan bulan la aku malas nak update. so, malam ni mood rajin datang. ngehngeh. ni aku nak cerita pasal diri aku start dari awal tahun sampai sekarang. takpe la kalau deknon and kaknon sume tak mau baca. aku nak update jugak! *muka tak malu wuuuu T_T

 

januari 2013

bulan paling penat sebab  sibuk & bergomol & bertinju & berlawan anddddd berperang dengan exam. final year and the lasttt papers for degree!! degree jela aku mampu. penat gila berperang dengan exam ni. tak caya??? korang tanya budak2 ngah exam tu. adakah dorang berseronak sambil bertepuk-tepuk tangan? memang bertepuk tangan sambil menangess! wuuu T_T  tapi berkat usaha & doa alhamdulilah aku lulus cemerlang. yahoooo. habis dah zaman belajar. insyaALLAH ada rezeki aku nak sambung lagi. *aku bernazar tau tuk exam ni.

 

februari 2013

akhir bulan januari, batch fakulti accounting buat trip ke jogjakarta, indonesia. aku ada update entri pasal trip tu. tapi part last aku tak update ag. next entri la ye. hehehe. *jangan marah. balik dari trip tu, aku sempat berehat sekejap je. then, firm aku berpraktikal dulu panggil masuk kerja sebab shortage human resource. so, kira rezeki aku la tu. aku terus berkhidmat di firm audit Jalil & co di terengganu sampai sekarang. ok. jangan tanya kenapa aku tak kerja dibandar besar. *padahal anak manja. puiii ahahaha

 

dan bulan februari jugak, bulan sweet & manis leting gitu. wahwah. deknon & kaknon nak tau tak…….? cepat angguk kepala. haha. ok. next entri la. kbai Be right back

 

amboiii.. macam rajin sangat je aku nak update banyak – banyak.  ok2. straight to the titik, aku berjumpa balik dengan someone. tu pon after lost contact selama 8 bulan. kira tahun lepas sempat kenal kejap then, lost contact. macam gitu la. hehe. after getting back together, he propose me kat pantai. amacam? suwettttt tak deknon & kaknon? hahaha. aku nak tergelak pon ada kalau teringat balik hari kejadian tu. boleh pulak dia buat surprise breakfast tepi pantai, then propose. aku ni jenis rock style. memang terkejut berukkk la. part ni, next entri la ep. Laughing out loud 

 

20130223_090707

 

 

mei 2013

bulan ni pon ada banyak peristiwa. salah satu nya, majlis merisik. auww. aii malu la yuu. *tutop muka dengan bantal. hari tu adalah hari aku paling control ayu dan jadi sangattt pemalu. *lempar bantal pliss. Embarrassed smile    alhamdulilah. majlis berjalan lancar. pagi tu agak kecoh jugak sebab buat pertama kali nya aku & mak aku buat mee sup. punya la banyak hiasan sampingan sampai  berbekas – bekas. tapi berbaloi buat sebab dapat pujian dari future mother in law. auwww. ai malu lagi yu…! puas hati aii ni. –..-

majlis convocation. hari jubah. hari besar. hari sijil. hari gembira. tak tahu dah nak decribe macam mana. aku sangat berterima kasih kat sesiapa yang wish congrate. aku rasa terharu :’) finally aku ni graduate degree in accounting with honor. :’) aku ada update dalam instagram, twetter and facebook. kira dalam blog ni lambat sikit la. sorriii.. hehe. terima kasih kat siapa yang datang. sebenarnya aku tak berharap kat hadiah, bunga & so on. tapi aku sangat terharu siapa yang datang dan wish. its mean we celebrate together gether! yeahhhh!! rock yu! lebbiu!  paling kecewa sikit hari jubah aku ni jatuh pada hari kerja. hari isnin. si dia pon sangup amik cuti. thankss awak! hehe. sanggup jadi cameraman. lebbiu la. *eh, lelebih lak. Open-mouthed smile

 

2013-05-20 14.25.53

 

june 2013

sekarang ni musim aku sibuk dengan benda aku paling tak suka. benda ni memerlukan kreativiti. daaaann aku ni sangat la tak kreatif. adesss……..!!!!! macam mana nak jadi kreatif? ada idea tak? (-.-”)

 

 

ok la. tu je la ceritera tentang si puteri dongeng. nanti aku update pulak ye. hehehehe

 

p/s: terima kasih kak pinky momma sebab selalu datang blog ni. terharuuuuu. pat hug group KL – Ganu. :’) kak pinky momma marah sebab tak update. hehehehe. sorrii akak. jangan piat sy. terima kasih jugak kat reader lain. pat hug grouppppp reramai..*girlss only. Smile with tongue out

 

do follow my instagram & twitter.

terima kasih. xoxo

 

wednesday, 1010 pm.

5 comments:

  1. Ooohhh... merisik...

    terkejut uncle....

    mula-mula uncle baca 'merasok'

    haha!

    ReplyDelete
  2. kreatif la noksss.. xlama dh khennnn... hiksss
    -dilla adilla-

    ReplyDelete
  3. tahniah.. ;)

    psstt: moga apa yang dirancang berjalan dengan lancar hendakNYA.. ;)

    ReplyDelete
  4. untung lah kak pinky momma sllu singgah.. haha..

    btw, thniah konvo and thanks kt "awak" jgk.. haha

    ReplyDelete
  5. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete

eh, comment? terima kasih ye....