Wednesday, October 8, 2014

"harga sama tapi sikit"

hi 

lama aku menyepi kan. aku ngah sibuk settle down semua perkara sebelum aku berpindah ke tempat lain.
macam jauh je berpindah tu. kekeke. nanti aku stori.


aku rasa isu ni dah basi kot. tapi nak jugak aku stori kat blog.
hari ni aku g beli nasi ayam dengan harga yang sama tapi sedihnya kuantiti makin sikit.
nasi dah macam separuh tapi harga RM5.

T____T

kuat nauu impact harga minyak naik ni. eh, subsidi minyak dikurangkan. -____-"

sebagai rakyat marhaen ni kan, nak jugak aku luahkan perasaan berkenaan isu harga minyak ni.
please laaaa.. jangan la sesuka hati nak naikkan harga minyak tu. sebab kesan dia sangat luass.
harga minyak naik, kompem2 la semua harga barang akan naik. nanti nak implement GST lagi.
pleasee la. jangan bebankan rakyat.
T_T

if harga minyak turun sekalipon, harga barang lain takkan turun. T_T
tu lagi sadiss.




seeloknya kaji la dengan teliti kehidupan rakyat & contohi la teladan Rasullah SWT. jangan pemimpin hidup mewah tapi rakyat hidup sensara. nanti pandai2 la menjawab depan ALLAH.


till then,


thanks readers, xoxo

10 comments:

  1. btul tu.kat kedai mkn dpn umah maera pun semua naik harga, naik 50sen.minyk 20sen je, tp benda2 lain naik lebih lagi.huhu..dari bagi br1m tu, better bagi subsidi minyk sume dpt, kos sara hidup pun maintain.setahun je 2 kali naik.melampau tul.huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan. sedih betol kena hadapi macam ni..

      Delete
  2. Replies
    1. kite pon taknak. membazir aje bagi br1m ni.

      Delete
  3. Kita pun tknak BR1M.
    Menyusahkan semua orang.

    ReplyDelete
  4. Betul tu, pemimpin kaya raya..
    Kita makin papa kedana.

    ReplyDelete

eh, comment? terima kasih ye....